İtalyan Ligustica Ana Arı

İtalyan Ligustica Ana Arı

İtalyan Ligustica Ana Arısı,Dünyada üretilen siyah ve sarı ırk arılar olarak iki çeşit arı ırkı vardır,Kendi içlerinde farklı ekolojik yapılara bölünerek Biçimlendirilebilir.

Bir Önceki yazımızda dediğimiz gibi italyan ırkı arılar,40 ve üzeri eko tip arıyı içinde barındırmaktadır,Deniz sevisinde işlem yapan İtalyan ana arı,Deniz seviyesinin üstünde işlem yapan ana arı olarak sınıflandırabiliriz.Türkiyede agırlık olarak kullanılan İtalyan ana arılar,iki çeşittir.İtalyan ligustica bir diğer eko tip arısıdır,İtalyan Ligustica 1500 rakıma kadar işlem görmektedir,Görünüşü Portal kırmızısını andırmaktadır.İtalyan Gold ana arısına nazaran bal vermimi yüksektir.Türkeyede dogu anadolu bölgesi haric tüm iklim sartlarında işlem yapmaktadır.

ana arı

İtalyan Ligustica

Almanya,Avusturya ve bir cok farklı Ülkelerde paket arıcılık olarak faliyet gösteren firmalar tarafından elde tutulan bir ırktır,Yavru atma kabiliyeti yüksek olmasından ötürü,arı yetiştiriciliği yönünde benzersiz bir arı ırkıdır.İtalyan Ligustica ana arı, günlük 1500 ile 2000 arası yumurta atabilmektedir.

  • Yağmacılık eğilimleri vardır.
  • Yön Bulmada sorun yasıyan bir ırktır
  • Oğul verme özelliği,yapılan ıslah calışmaları neticesinde ortadan kaldırılmıştır.
  • Bal tüketimleri Fazladır.

Dünyanın bir çok ülkesinde İtalyan Arısının erkekleri,suni tohumlama esnasında,Kullanılmaktadır.Bildiğiniz üzre Ana Arı bir cok özelliğini erkek arının geninden almaktadır.

İtalyan Arısının sakinliğinden,ve Yavru kabiliyetinden Faydalanmak isterseniz,Erken ilk baharda Erkek arı kolonileri oluşturarak,Doğal ortamda Bakire ana arılarda çiftleşmesini sağlayıp,Farklı kan elde edebilirsiniz.Kafkas Ana arısı ile çiftleşen Bir italyan arısının erkeği Ortaya Muazzam Bir ırk meydana getirecektir.

Ana Arı ve Paket Arı Sparişleriniz İçin İletişim Bilgilerimizden Bizlere Ulaşabilirsiniz.

Related posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir