İtalyan Ana Arı Özellikleri

İtalyan Ana Arı Özellikleri

İtalyan Arı ırkı‘nın ana vatanı İtalyanın Sicilya eyaletidir,Farklı Ülkelerde testlere taabi tutulup,ıslah çalışması yapılan bu arı ırkı,dünyanın en sakin ve uyusal ırklarının en basında yer alır.

Almanya ve amerika bölgesinde yapılan çalışmalarla beraber,İtalyan Arı ırkının  40 çeşitten fazla eko tip arısı mevcuttur.Ülkemizde iki çeşit italyan ana arı mevcuttur,İtalyan Gold ve Ligustica Arı ırkı genellikle akdeniz bölgesi,ege bölgesi içerisinde hızlı bir performans sergilemektedir.

İtalyan Ligustica ,Gold arısına göre daha dayanıklı ve bal verimi daha yüksektir,Türkiyede Sert kış iklim koşullarına sahip bölgelerde bile faliyet göstermektedir.

Yaptığım çalışmalar ve araştırmalar neticesinde farklı farklı bilgiler edindim.Bir arı ırkı üzerinde yorum yapabilmek için en az 10 yıl,o arı ırkını kullanmak gerekiyorki bu gercekten uzun bir zaman  dilimi,Aşagıda paylaşacagım italyan arı ırkının davranış özellikleri bilimsel acıdan  değilde,Bire bir sahit olduğum,gözlemlediğim çalışmalar neticesinde edinmiş olduğum bilgilerdir.

İtalyan Ligustica Ana Arı

İtalyan Ligustica

İtalyan Arı ırkı Davranış Özellikleri

  • Çok sakin bir arı ırkıdır
  • Üreme Kabiliyeti yüksek olup,Ana arı Günlük 2000 ile 2500 yumurta atabilmektedir.
  • Oğul verme özelliği yapılan ıslah çalışmalarında ortadan kaldırılmıştır,Ana arı genç olursa 3 yıla kadar oğul vermez,Bu diğer arı ırkları içinde gecerlidir.
  • Üstün petek örme Kabiliyetine sahiptir
  • Propolis toplama da fazla bir performans göstermez
  • Arı Sütü üretiminde en ideal ırktır.
  • Yağmacılık eğilimi vardır,Nektar akımının olmadı mevsimlerde Yağmacılık yapar AMA YAĞMACILIK YAPTIRMAZ.
  • Yönbulma kabiliyetleri azdır,her koloni içerisinde sarı sarı arılar bulmak mümkündür.
  • Yavru hastalıkları konusunda hassastır.
  • Bal depolama özelliği diğer arı ırklarına göre azdır.
  • Bal tüketimi fazladır.

İtalyan Arı Irkının Görünüş Özellikleri

İtalyan arı görünüş olarak sarı kitin ve sarı kıl rengine sahip bir arı ırkıdır,

Karın halkalarında 2 ile 5 sarı serit halkalar mevcuttur.

Dil uzunluğu 6.3-6.6 mm ve  Kübital indeks 2.2-2.5 olarak test edilmiştir

Erkek arıları diğer arı ırklarının erkeklerine nisbeten daha iridir.

Değerli arıcı arkadaşlar Arıcılıkta en önemli sey,Bölgenize uyumlu arı ırkı ve genç ana arı kullanmaktan geçer.

damızlık ana arı

İtalyan Gold Damızlık Ana Arı

Ana Arı ve Paket Arı Sparişleriniz İçin İletişim Bilgilerimizden Bizlere Ulaşabilirsiniz.

Related posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir