belfast ana arı

Damızlık Belfast Ana Arı

Belfast Ana Arı

Belfast Ana Arı ( Belfast Arı Irkı) Buckfast arısı dünyanın en meşhur HİBRİD arılarından. Hibrid arıda farklı ırklardan genetik özellikleri bilinen arılar kontrollü şartlarda ve yapay dölleme kullanılarak birleştirilir. Yani Karniyol, İtalyan ya da Kafkas gibi ayrı bir ırk değil Bu tür birleştirmelerde melez azmanlığı denilen olay gerçekleşir ve ilk nesil analar kendi ana ve babalarından daha verimli olur. Bal verimi yüksek.yavru atımı hızlı.ve yön bulma konusunda başarılıdır.

belfast ana arı

Belfast Ana Arı Hibrit Bir  Arı Irkıdır,avrupa’daki arıların hasta olmasından dolayı büyük ölümlere neden olan hastalık sonucu papaz Edıms yapmış olduğu araştırmalarda melez arilarin pek etkilenmediğini gördü ve bundan sonra İtalyan arısı başta olmak üzere Avrupa esmer arısı ,kaniyol,irlanda arısı,yunan arısı ve hatta anadolu arısı gibi arıları birbirlerine çaprazlayarak hirbit bir ırk oluşturmuştur.

belfast ana arı

Bu hirbit arı hastalıklara daha dayanıklı olmustur. Caprazlama sonucunda melez azmanı dediğimiz bir özellik ortaya çıkmıştır. Yani anne ve babalarından yüzde otuza kadar daha verimli hirbit bir arı ortaya çıkmıştır. Ama bu arı f2 ye kadar verimi iyidir. bu seviyenden sonrakiler için verimliği düşmektedir.

belfast ana arı

Bu yüzden daima damızlık tan ana arı üretim yapmak lazımdır. Belfast , arisi petek örmede cok verimli, petek bal yapmada çok verimli. kapalı yavru yapmada verimli, cok sakin ve oğul neredeyse hiç vermeyen soğuga dayanıklı dünyanın en verimli hirbit arısıdır.

Related posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir