Belfast Ana Arı

Belfast ana Arı

Belfast Irkı Ana Arı,Hibrit Bir arı ırkıdır,ana hattı İtalyan Olup Baba Hattı Karniyol ve Farklı Eko tiplerinden Üretilmiştir.

belfast ana arı

Avrupa’daki arıların hasta olmasından dolayı büyük ölümlere neden olan hastalık sonucu papaz Edıms yapmış olduğu araştırmalarda melez arilarin pek etkilenmediğini gördü ve bundan sonra İtalyan arısı başta olmak üzere Avrupa esmer arısı ,kaniyol,irlanda arısı,yunan arısı ve hatta anadolu arısı gibi arıları birbirlerine çaprazlayarak hirbit bir ırk oluşturmuştur. Bu hirbit arı hastalıklara daha dayanıklı olmustur.

belfast ana arı

Caprazlama sonucunda melez azmanı dediğimiz bir özellik ortaya çıkmıştır. Yani anne ve babalarından yüzde otuza kadar daha verimli hirbit bir arı ortaya çıkmıştır. Ama bu arı f2 ye kadar verimi iyidir. bu seviyenden sonrakiler için verimliği düşmektedir. Bu yüzden daima damızlık tan ana arı üretim yapmak lazımdır. Belfast , arisi petek örmede cok verimli, petek bal yapmada çok verimli. kapalı yavru yapmada verimli, cok sakin ve oğul neredeyse hiç vermeyen soğuga dayanıklı dünyanın en verimli hirbit arısıdır.

belfast ana arı

Related posts

One thought on “Belfast Ana Arı

  1. Belfast in Buckfast mi Buckfast in Belfast mi oldugunu bilmem ..
    Bildigim Backfast in Aslinin (Atalarinin )Anadolu Arisi oldugudur ,
    Ingilizler 80-100 sene kadar önce dünyadaki ari irklari üzerinde bir arastirma yapmislar ve Anadoludaki bir irki secerek
    memleketlerine götürmüsler ve Üzerinde yapilan calismalar neticesindede Ortaya “Buckfast”denen Ari irki cikmis .*
    Burada Ingiliz arisi da denir,son zamanlarda Bazi Anaari üreticileri verdikleri ilanlarda Buckfast in yanina Parentes icinde “Anadolica”
    yazmaya basladilar.
    Yani demeye calistigim o ki,mademki asli bizdedir,üzerinde gerekli arastirmalari ve calismalari yaparak(Bu Ari Arastirmacilarina veya Bilimcilerine düser)onlarin yaptiklarindan daha iyileri üretilemezmi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir