karnıyol

Arıcılığa Nasıl Başlanır

Paket Arı Satışı İçin İletişim numaralarından Bizlere Ulaşabilirsiniz.

Sevgili Amatör Arıcılar ve Arıcılığa Başlamak İsteyen Değerli Okuyucular,Arıcılığa Baslamadan Önce Mutlaka Gerekli Arastırmaları Yapıp,Teorik te Olsa Bilgi Sahibi Olmanız Gerekiyor,Bunun İçin Sosyal Medya internet Aracılığı İle Bilgi sahibi Olabilirsiniz.

Teorik Bilgiden Sonra Yıllarını Arıcılığa Vermiş Usta Arıcı ların Yanında Bir  süre Eğitim almanız Ve Edinmiş Olduğunuz Bilgiyi  Bire Bir Uygulamanız Gerekmektedir,Kulaktan Kulağa Yayılan Her  Faktörü Arılığınızda Kullanmayınız,

                                                                                       Arı Kolonisi

Son Yıllarda  Türkiyede Yaşanan Arı Ölümlerinin Birinci Sebeplerinden Bir Tanesidir.

Arıcılık İçin Gerekli Olan Bilgileri Edindikten Sonra Arıcılığa Baslamanız ve  Bunu ister Hobi İster  Ticari Amacla Yapabilirsiniz.

Bunun İçin  size  gerekli Olan Birkaç Aparat ve Paket Arı‘dır

  1. Arıcı Maskesi

  2. El Demiri

  3. Körük

  4. Arı

Ülkemizde arıcılıkla uğraşanlara baktığımız zaman gerçekten kusursuz diyebileceğimiz kimse yoktur. Ne kadar arılar kendi kendilerine yaşamlarına devam edebilseler bile daha yüksek verim elde etmek ve arıların daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Eğer sıfırdan arıcılığa nasıl başlanacağı bu hususlara dikkat edilerek öğrenilebilir. Çünkü arıcılık ilk başlarda çok verimli olmamakla birlikte ileriki zamanlarda verimi artan bir iştir. Bu hususları sıralarsak;

İlk önce bir arı ailesi seçilmelidir.

Paket Arı

Arı ailesinin bireyleri;
1. Ana Arı: Koloninin kontrolü ana arıdadır. Kraliçe Arı olarak da bilinir. Görevi koloniye sahip çıkmak ve üremeyi sağlamaktır. Arı ailesinin ne kadar güçlü olduğunu ana arı belirler. Ana arı dinamik ve genç olmalıdır. Larvanın arı sütü ile besleneni ana arı olur. Eğer bir kovanda birden fazla ana arı varsa arı oğul verebilir yani ayrılabilir.

italyan ana arı

2. Erkek arı: Bu arıların görevi sadece çiftleşmektir. Çiftleşen erkek arı ölür. İğnesizdir. Kovana başka hiçbir katkısı olmadığı için kışa doğru boşa bal tüketimi olmasın diye erkek arılar kovandan atılır ya da öldürülür.
3. İşçi arı: Kovanın bel kemikleridir. Kovandaki bütün işi bunlar yapar. Polen getirme, bal yapma larvaları besleme, kovanı savunma vb. Görevini yapamayacak hale gelenler hiç acımadan ölüme terkedilir.
Arı ailesi satın alınabilir ya da oğul arı bulunabilir.

paket arı

Arıcılık hakkında eğitim alınmalıdır. Bir arıcı kendini sürekli gelişime açık tutmalıdır. Arıların verimi, ana arı üretimi, oğul verme dönemi sürekli takip edilmelidir. Zayıf, güçsüz bir kovan da oğul verme olayı olmak üzere ise buna engel olmalıdır. Çünkü bu oğul verme olayı arı ailesini daha da güçsüz hale getirir ki bu istenmeyen bir olaydır.
Kovanlar, arıcı elbisesi, körük gibi  Malzemeleri www.ceylanaricilik.com sitemizden  veya yakınlarda arıcılık malzemesi satılan yerlerden temin edilebilir.
Ülkemiz iklim farklılıkları sayesinde arıcılığa verimlidir. Bahçeli bir ev ya da bir çiftlik çok daha iyi bir fikirdir. Şehirde yaşayan insanlar için arı yetiştiriciliği oldukça zahmetli bir hal alabilir. Kırsal bölgelerde ise her yerde arıcılık yapılabilir bir uğraştır.
Birçok arı ırkı çeşidi mevcuttur. Ancak yerel ırkların seçimi daha verimli olacaktır.
Arıcılık, hele ki bu sahte bal satışı olaylarından sonra çok gerekli bir uğraştır. Hem kendi balınızı üretir hem de satıp para kazanabilirsiniz. Ayrıca sadece bal değil arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünleri de gelir kaynakları arasındadır.
Arılar mucizevi varlıklardır. Albert Einstein, “Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır.” Diyerek bunu bize anlatıyor zaten. Arılar olmazsa bitki, hayvan ve insan ölümleri kaçınılmaz olacaktır. Sıfırdan arıcılığa nasıl başlanacağını gördük. Arıcılık gerçekten yapılması gereken bir uğraştır. Herkese evinin bahçesinde birkaç kovan bulundurmasını öneririm.

Related posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir